Wordfeud

Suuren suosion maailmalla saanut pulmapeli Wordfeud on moninpeli, joten se avulla voit haastaa ystäväsi mukaan kisaamaan kanssasi. Voit myös pelata samaan aikaan jopa kolmeakymmentä eri peliä. Siinä on jaossa pisteitä ja ideana on luoda sanoja sekä asetella ne 15×15 ruudukon kokoiselle pelilaudalle. Idean isä on norjalainen Håkon Bertheussen ja hän kehitti pelin jo vuonna 2010. Pelin suosiosta kertoo se, että kehittäjästä itsestään on tullut sen myötä multimiljonääri.

wordfeud

Wordfeud pelin ominaisuudet

Pelin idea poikkeaa paljon siitä, miten esimerkiksi Sanuli toimii. Joten se voi tuoda vaihtelua ja haastetta moninpeli -ominaisuudellaan.

Pelin ominaisuuksia ovat:

Wordfeud säännöt

Pelin aloittaminen on helppoa ja varsin pitkälle siinä voi päästä, vaikka Wordfeud säännöt eivät olisi tuttuja. Sääntöjen osaaminen tuo peliin kuitenkin erittäin hyödyllisiä mahdollisuuksia, joten perussääntöjen osaaminen on innokkaan pelaajan tärkeä ase.

Pelissä on muutama tärkeä lyhenne, jotka on hyvä hallita.

Ne ovat:

Kirjainten arvot

Jokaiseen peliin kuuluu aina 104 laattaa ja Wordfeud on määritellyt jokaiselle kirjaimelle pisteet sekä kuinka monta niitä voi olla pelissä laattoina. Kun sanat on käytetty, pelistä saa pisteitä sen mukaan, mikä on kirjainten arvojen summa. 

Wordfeud pelin aloittaminen

Peliksi voit valita joko ‘vakio’ tai ‘satunnaisen’ laudan. Vakiolaudalla kaikki bonuspaikat ja -ruudut ovat aina samassa paikassa. Satunnaisella laudalla ne puolestaan sijoitetaan joka kerta eri paikkaan. Se on myös arvaamaton pelattava, joten se lisää pelin mielenkiintoa.

Jos olet pelaaja, joka kutsut muita pelaamaan kanssasi, sinun on aloitettava peli. Tärkeää on myöskin se, että ensimmäisen sanan on peitettävä tähti, joka on taulun keskellä. Peliä ei kuitenkaan tarvitse aloittaa ensimmäisestä tähden kirjaimesta.

Sanat kirjoitetaan aina vaakatasolla vasemmalta oikealle tai pystysuoraan ylhäältä alas. Muita suuntia ei tarvitse miettiä.

Jokainen pelaaja saa aloituksessa 7 laattaa ja sinulle annetaan 72 tuntia aikaa pelata sana. Jos se ei riitä, häviät pelin.

Wordfeud pelin eteneminen

Mikäli onnistut pelissä käyttämään kaikki ne laatat tai kirjaimet, jotka ovat saatavilla yhdessä pelissä osuudessasi, käynnistät triggerin nimeltä ‘BINGO’. Se tarkoittaa, että saat 40 pistettä lisää sanan kokonaispistemäärään. 

Jos taas et pysty muodostamaan Wordfeud pelissä enää uusia sanoja käytössä olevien laattojen kanssa, voit siirtää pelivuoron vastustajalle. Peli päättyy, mikäli joudut jättämään kolme peräkkäistä vuoroasi välistä.

Peli päättyy, kun pelaajista yksi on käyttänyt kaikki laattansa eikä hänellä ole niitä jäljellä sivussakaan. Pistelaskussa jäljellä olevien laattojen pisteet vähennetään muiden pelaajien pisteistä sekä lisätään voittajan pisteisiin.

wordfeud suomeksi

Millaisia ovat Wordfeud sanat?

Jonkin verran suomalaiset pelaajat ovat antaneet kritiikkiä siinä, että suomalaiset wordfeud sanat ovat osittain sellaisia, että niillä ei ole mitään merkitystä. Niiden arvaaminen tai käyttäminen on osoittautunut huomattavan hankalaksi.

Sanat eivät siis perustu samalla tavalla tiettyyn luotettavaan sanastoon kuten Sanulissa. Tämä kannattaa ottaa pelatessa huomioon ja kokeilla sellaisia sanoja, joilla ei ole mitään merkitystä ja sillä tavalla voi pelissä päästä eteenpäin.

Näitä kummallisia sanoja ovat esimerkiksi fan, ma, ha sekä it. Niitä ei siis miellä suomenkieliseksi, mutta ne kuitenkin löytyvät suomalaisesta sanastosta ja niitä voi pelissä käyttää.

Wordfeud yhteenveto

Wordfeud on mielenkiintoinen pulmapeli, jossa pyritään isommalla porukalla ratkaisemaan eräänlaisia sanaristikoita. Pelilaudalla sisältää arvoltaan erilaisia osia, joiden sisällä kirjaimista tai sanoista saa kertoimen mukaiset pisteet. 

Standardi pelissä kertoimilla olevat alueet ovat aina samassa paikassa ja jos valitsee ‘random’ -pelin, ne ovat joka kerta eri paikassa. Pelissä voi myös yrittää jonkin verran taktikointia sen jälkeen, kun peruspeli on hyvin hallinnassa.

Pelin edetessä oppii uusia sanoja ja se onkin tärkeää suomalaisille pelaajille, sillä osa sanoista on sellaisia, että niillä ei ole mitään merkitystä suomen kielessä. Tämä kannattaa huomioida jo ennen kuin peliä edes aloittaa.

Usein kysytyt kysymykset

Millainen peli on Wordfeud?

Se on pulmapeli, jossa pelaajat täyttävät sanaristikkoa ja kyseessä on nimenomaan moninpeli.

Montako peliä voi olla auki kerrallaan?

Kerrallaan voi olla avoinna jopa 30 peliä, joten sinulla on riittävästi tekemistä kerrallaan.

Mistä tiedän, milloin vastustaja on saanut oman sanansa valmiiksi?

Saat siitä aina push -viesti, joten sinun ei tarvitse jatkuvasti olla seuraamassa peliä.

Kuinka paljon aikaa voi käyttää yhden sanan tekemiseen?

Yhden sanan tekeminen voi kestää maksimissaan 72 tuntia ja mikäli se ei riitä, menetät pelin.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.
Hyväksy!