Sanoja joissa on G kirjain

Sanoja joissa on G kirjain

Tuliko Sanulissa vastaan G ja tarvitset hieman lisäapua sanan ja sitä kautta koko paketin ratkaisemiseen? Vai etsitkö G sanoja muuten vain? Olipa syy mikä tahansa, saat apua tältä sivulta. Kerromme laajan paketin sanoja joissa on g ja jaottelemme erikseen vielä G alkavia sanoja.

Jatka siis lukemista ja sisäistä suomen kielen G sanat!

G-kirjain lyhyesti

Ennen kattavien sanapakettien tarjoamista haluamme esitellä sinulle lyhyesti sen kirjaimen, josta sinulla tällä hetkellä tavalla tai toisella kiikastaa.

G (g) on suomen aakkosten sekä latinalaisen kirjaimiston seitsemäs kirjain. Kyrillisessä kirjaimistossa sitä vastaa Г (г) ja kreikkalaisessa puolestaan gamma (Гy).

G:n alkuperästä on esitetty muutamiakin erilaisia teorioita. Tässä niistä kenties kaikkein tunnetuimmat:

Olipa syntyperä mikä tahansa, löytyy kyseiselle kirjaimelle nykypäivänä paljon käyttöä.

G:n erilaiset merkitykset

Pieni g tarkoittaa esimerkiksi seuraavia asioita:

Iso G tarkoittaa puolestaan esimerkiksi näitä asioita:

G alkavia sanoja (+ lyhyet selitykset)

Suomen kielestä löytyy yllättävän vähän G alkavia sanoja, kun vertaa kokonaisuutta muihin kirjaimiin. Niiden ulkoa oppiminen ei siis ole mikään täysi mahdottomuus, mutta voit toki hyödyntää tätä sivua aina tarpeidesi mukaan.

Tässä listaus kyseisistä sanoista:

Vaikka useimmat näistä sanoista ovat vieraskielisiä lainasanoja, ei niiden oikeinkirjoitus suomeksi ole onneksi rakettitiedettä.

Sanoja joissa on G muualla kuin alussa

Sanoja joissa on G on käyty nyt alkukirjaimen osalta läpi vino pino. Seuraavaksi listaamme silmiesi eteen aakkosjärjestyksessä kaikki loput g sanat.

A:

B:

C:

D:

E:

F:

H:

I:

J:

K:

L:

M:

N:

O:

P:

R:

S:

T:

V:

Y:

Z:

Halusitpa sitten sivistää itseäsi tai ratkaista Scrabble g ongelman, tai vaihtoehtoisesti Sanuli pyytää sinulta G-kirjaimella höystettyä sanaa, on tästä sivusta sinulle aivan varmasti paljon hyötyä.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.
Hyväksy!